Drugi o nas

2018

Šolsko glasilo: Oš Kamnica

novica_filip

VIR https://www.os-kamnica.si/wp-content/uploads/2018/08/Glasilo_-_8-1_2.pdf

Galerija Unuk – carrom

VIR https://www.unuk.si/carrom

2019

Vitan Plajnšek postal mladinski državni prvak

Na OŠ Cirkovce že tri leta poteka krožek carrom, ki ga vodi g. Tadej Šalamun. Med člani je tudi Vitan Plajnšek, učenec 4. razreda. Aprila letos je postal mladinski carrom državni prvak. Zmagal je v kategoriji igralcev, starih od šest do osemnajst let, kar je res velik dosežek. Z njim smo se pogovarjali o tej, mnogim neznani igri.
Kaj je to carrom?

To je namizna igra, ki izvira iz Indije. Imamo kvadratno carrom mizo z luknjami na vogalih, devet belih, devet črnih in en rdeč žeton. Pri igri dva ali štirje igralci potapljajo žetone s t. i. plastičnimi strajkerji. Zmaga tisti, ki potopi vse bele ali črne žetone. Za dodatne tri točke pa je potrebno potopiti rdeč žeton in ga potrditi.

Kako dolgo že sodeluješ pri tem krožku?

Pri krožku sem drugo leto. Za igro sem izvedel v šoli. Všeč mi je, ker je zanimiva. Žetone je potrebno dobro nameriti in igrati z občutkom. Če pa ima nasprotnik tako dobro nastavljen žeton, in misliš, da mu ga lahko izbiješ, mu ga odbiješ stran od luknje.

Vitan, čestitke za osvojeni naslov mladinskega državnega prvaka. Kaj lahko poveš o tekmovanju?

Hvala za čestitke. Tekmovanje je bilo v Mariboru. Bila so štiri tekmovanja: dvojice, enojice, stolp turnir in drugo mladinsko državno prvenstvo. Na vsakem tekmovanju smo igrali štiri kroge po 20 minut. Polfinali in finali so trajali 30 minut. V igri dvojic smo z naše šole imeli dve ekipi. Sodelovali smo Nik Spačal in jaz ter Jan Karneža in moj brat Jakob. Z Nikom sva v dvojicah osvojila tretje mesto. V igri stolp turnir sem osvojil drugo mesto. Zmagal sem v tekmi za naslov mladinskega državnega prvaka. V finalu sem premagal celo 18-letnega tekmovalca.

Kako dolgo boš še igral to igro?

Igrati jo nameravam do 9. razreda, potem pa bi treniral v Mariboru. Rad bi osvojil naslov evropskega mladinskega prvaka.

To ti želimo tudi vsi učenci in delavci naše šole. Zelo smo ponosni nate. Čestitke tudi vodji, ki vas je pripravil na tekmovanje. Hvala za pogovor.

M. Jurtela

VIR https://www.mojaobcina.si/kidricevo/novice/vitan-plajnsek-mladinski-drzavni-prvak.html

Kolesarjenje in rolanje

V preteklem tednu so tudi prvošolci v šolo pripeljali kolesa, s katerimi so se preizkusili na igrišču. Vreme nam je bilo naklonjeno, zato so učenci resnično uživali. Prav vsi so se v spretnostih s kolesom zelo dobro izkazali. V tem tednu pa so se prvošolci skupaj še z drugo- in tretješolci preizkusili v rolanju v okviru športnega dne. Tudi tokrat je bilo vreme ravno pravšnje. Učenci so bili tokrat zelo veseli, da ni bilo sonca, saj bi jim po njihovih besedah bilo prevroče. Po vseh izzivih v rolanju je vse učence na koncu čakalo še tekmovanje, v katerem so se prav vsi odlično izkazali.

VIR http://www.osloce.si/2019/07/16/kontakt

2020

Uspehi Vitana se nadaljujejo

V občinskem glasilu Ravno polje smo decembra objavili, da je Vitan Plajnšek, učenec 4. razreda, od lanskega aprila mladinski državni prvak v carromu in to igro tudi predstavili.
Vitan pridno trenira in tekmuje pod vodstvom trenerja g. Tadeja Šalamuna še naprej. Za njimi je KURENTOV CARROM TURNIR, ki je potekal v soboto, 15. 2. 2020, v Mariboru. 31 tekmovalk in tekmovalcev iz 9 osnovnih šol se je tokrat pomerilo v posamični konkurenci. Iz osnovne šole Cirkovce sta se turnirja udeležila brata Vitan in Jakob Plajnšek. Po štirih razburljivih odigranih krogih se je v finale uvrstil tudi Vitan Plajnšek, ki je kot edini tekmovalec dosegel štiri zmage. V finalu je po petih odigranih boardih slavil z rezultatom 25:2.
Za Vitana je po lanskoletni sezoni, ko je osvojil naslov mladinskega državnega prvaka, to že druga turnirska lovorika. Iskreno mu čestitamo za prikazano igro.
Naslednje tekmovanje bo že 27. februarja, kjer se bodo otroci pomerili v igri dvojic s starši.

VIR https://www.os-cirkovce.si/2020/02/19/uspehi-vitana-se-nadaljujejo

Športni dan podružnic

Učenci in učenke z učiteljicami Natašo, Damjano in Viktorijo s podružnic Gradišče na Kozjaku in Sveti Duh na Ostrem vrhu smo skupaj izvedli športni dan – rolanje. Športno društvo CARROM se je z učiteljema Tadejem in Leo zelo potrudilo ter ponudilo otrokom štiri šolske ure učenja rolanja, vadbe, iger in zabavnega hokeja na rolerjih. Učenci so zelo uživali in vsi so se naučili rolati. Hvala Tadeju in Lei za izredno udejstvovanje, motiviranje in spodbudo otrok. Tovrstnih športnih uric se zelo veselimo in upamo, da se še večkrat srečamo. BRAVO!
Učiteljica Nataša

VIR http://www.os-selnica.si/sportni-dan-podruznic-2

Rolanje v Žičah

Na lep sončen petek, 9. septembra, so imeli učenci POŠ Žiče športni dan – rolanje.
Nekateri so na rolerjih stali prvič, drugi so rolati že znali in so svoje znanje le še izpopolnili. Pomerili so se v različnih poligonih in preizkusih. Nasmehov na mladih obrazih niso izbrisali niti padci.

Ob koncu dneva so vsi brezskrbno rolali po igrišču in uživali v igranju hokeja.

Zapisala: Tanja Kohne

VIR https://www.osloce.si/2020/10/13/rolanje-v-zicah

2023

Celoten članek si lahko ogledate —> https://mariborinfo.com/novica/lokalno/ste-ze-igrali-indijski-prstni-biljard-nekoc-razvedrilo-kraljev-danes-priljubljena